Όλοι κατά καιρούς περνάμε διάφορες δυσκολίες σε πολλά επίπεδα και έχουμε τα “πάνω” και τα “κάτω” μας. Καμιά φορά η μελαγχολία ή ακόμα χειρότερα η κατάθλιψη χτυπάνε την πόρτα μας και δεν το καταλαβαίνουμε ή δεν θέλουμε να το καταλάβουμε! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπαίνουμε σε έναν φαύλο κύκλο, να μας φταίνε όλα και να κάνουμε τη ζωή μας αλλά και τη ζωή των ανθρώπων που ζουν μαζί μας ακόμα πιο δύσκολη.

Μετά από μία άσχημη εμπειρία που έζησα βιώνοντας την μελαγχολία – έτσι θα την πω γιατί η άλλη λέξη είναι πολύ “βαριά” και η αλήθεια είναι ότι δεν διαγνώστηκε από κάποιον επαγγελματία υγείας – και προσπαθώντας να την καταπολεμήσω μόνη μου θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες συμβουλές.

Βρείτε κίνητρο

Βρείτε κάτι για το οποίο αξίζει να “παλέψετε” τη μελαγχολία και την κακή διάθεση, κάτι που μόλις θα το φέρνετε στο νου σας θα σας γεμίζει ενέργεια για να συνεχίσετε μέχρι να το κατακτήσετε. Μην βιαστείτε να πείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα….πάντα κάτι υπάρχει.

Μην επαναπαύεστε

Σηκωθείτε από τον καναπέ, στην ανάγκη με το ζόρι, πιάστε τον εαυτό σας “απ’ τα μαλλιά” αν χρειαστεί…αφού δεν το κάνει κάποιος άλλος για σας, κάντε το εσείς για τον εαυτό σας….και μη ξεχνάτε η “όρεξη έρχεται τρώγοντας” και “ο ύπνος φέρνει ύπνο”. Στο χέρι σας είναι όλα.

Ξεκινήστε γυμναστήριο

Δεν φαντάζεστε πόσο καλό κάνει στην ψυχολογία μας η γυμναστική λόγω των ορμονών που εκκρίνονται ενώ παράλληλα θα βρίσκεστε με πολύ κόσμο ακόμα και να μη μιλάτε με κανέναν, αν μη τι άλλο δεν θα είστε απομονωμένοι.

Χορέψτε

Δείτε το ακόμη και σαν μορφή άσκησης που θα σας διασκεδάσει γυμνάζοντας σας. Ακούστε την αγαπημένη σας μουσική και αφεθείτε στον ρυθμό.

Kρατήστε τον εαυτό σας απασχολημένο

Μην “βουλιάζετε”, δεν είναι τυχαίο που πολλοί άνθρωποι βρίσκουν διέξοδο στην εργασιοθεραπεία. Αν πάλι είστε άνεργοι, κάτι που ευνοεί την κακή διάθεση, προσπαθήστε να κάνετε πράγματα ακόμα και μέσα στο σπίτι. Μην κολλάτε μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή σας.

Κρατηθείτε μακριά από το ψυγείο

Πιστέψτε με μόνο παραπάνω προβλήματα θα σας δημιουργήσει.

Αλλάξτε περιβάλλον για λίγο καιρό

Αν σας το επιτρέπουν τα οικονομικά σας κάντε ένα ταξίδι ή πηγαίνετε σε κάποιον φίλο ή συγγενή σε άλλη πόλη, η αποστασιοποίηση θα σας ανανεώσει.

Φροντίστε την εξωτερική σας εμφάνιση

Ένα όμορφο είδωλο στον καθρέφτη μας είναι πάντα κάτι που μας φτιάχνει την διάθεση. Εν τω μεταξύ όλο και κάποιος θα προσέξει το λαμπερό πρόσωπο, τα όμορφα νύχια, τα καλοκτενισμένα μαλλιά και τα κομπλιμέντα θα σας κάνουν να νιώσετε υπέροχα!

Κάντε νέους φίλους

Κάτι που θα φέρει φρέσκο αέρα στη ζωή σας και θα πείτε καινούργια πράγματα.

Συναναστραφείτε με τα σωστά άτομα

Άτομα που δεν θα σας θυμίζουν αυτά θέλετε να ξεχάσετε, άτομα που δεν θα συζητούν τα ίδια και τα ίδια καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα.

Ό,τι και να μας συμβαίνει, πρέπει να βρίσκουμε την δύναμη που κρύβουμε μέσα μας και να συνεχίζουμε….αρκεί να μην τα παρατάμε!

So, don’ t you ever give up!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress