Για την ανδρική υπογονιμότητα υπαρχουν οι εξής θεραπείες.

Παρακέντηση Επιδιδυμίδας.

Η διαδικασία αυτή αφορά τη συλλογή σπέρματος από την επιδιδυμίδα. Είναι η πιο απλή από τις αναφερόμενες, αλλά επίσης χρησιμοποιείται στις πιο ελαφρές περιπτώσεις ολιγοσπερμίας ή αδυναμίας εκσπερμάτωσης (π.χ. παραπληγία). Γίνεται με τοπική αναισθησία.

Παρακέντηση ‘Ορχεων.

Πρόκειται για το επόμενο στάδιο στη διαδικασία ανεύρεσης σπέρματος. Γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία και αποσκοπεί στην συγκέντρωση μικρής ποσότητας ορχικού ιστού.

Η βιοψία όρχεων, γίνεται υπό γενική αναισθησία (μέθη).

Λαμβάνονται τεμάχια ιστού και από τους δύο όρχεις αν χρειαστεί. Αποτελεί την πιο σίγουρη μέθοδο συλλογής σπερματοζωαρίων, ειδικά σε περιπτώσεις αζωοσπερμίας ή υποψίας χρωμοσωμικών ανωμαλιών (μωσαϊκισμός). Ο ασθενής παραμένει στη Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης μόνο για λίγες ώρες μετά την επέμβαση και εν συνεχεία επιστρέφει στο σπίτι του.

Κατάψυξη Σπέρματος & Ορχικού Οστού.

Σε περιπτώσεις όπου ο σύντροφος δεν μπορεί να είναι παρών την ημέρα της σπερματέγχυσης ή της ωοληψίας, το σπέρμα του μπορεί να καταψυχθεί και να χρησιμοποιηθεί αργότερα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί κα ισε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης ή θεραπείας που μπορεί να καταστρέψει αε σημαντικό βαθμό τους όρχεις (π.χ. όγκος, ακτινοβολία.

 

Χάρης Χηνιάδης
Μαιευτήρας Χειρουργός – Γυναικολόγος
Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση
και Λαπαροσκοπική Χειρουργική
http://www.ivf-greece.info

Αναδημοσίευση από το www.babyzone.gr

 

Συγγραφέας : Χηνιάδης Χάρης Μαιευτήρας-Χειρουργός- Γυναικολόγος
Ημερ/νία : 21/1/2011 10:10:32 πμ
Κατηγορία : Ανδρική Υπογονιμότητα
Πηγή : babyzone.gr
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress