Η ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ

afisa

Η ημερίδα που διοργάνωσε το Σωματείο μας την Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 στην Αίγλη Ζαππείου με θέμα «Η εξωσωματική στη νέα δεκαετία» στέφθηκε με επιτυχία, αφού συμμετείχαν σ’ αυτήν πλήθος πολιτών (γονέων και υποψήφιων γονέων) και επιστήμονες της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Στην ημερίδα απεύθυναν χαιρετισμό η κα Αριστέα Σπυριδάκου-μέλος Δ.Σ., εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυβέλη και η κα Μαριλένα Κοππά, Βουλευτής του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, απέστειλε χαιρετισμό, με τον οποίο συγχαίρει το Σωματείο για τις δράσεις του και μας εύχεται καλή επιτυχία, αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Οι ομιλητές, διακεκριμένοι επιστήμονες του χώρου της εξωσωματικής, ήταν οι εξής:

κ.Μ.Μαστρομηνάς, δρ.μαιευτήρας-γυναικολόγος

κ.Κ.Οικονόμου, Msc εμβρυολόγος

κ.Θ.Παράσχος, δρ. μαιευτήρας-γυναικολόγος

κ.Η.Γάτος, δρ. μαιευτήρας-γυναικολόγος

κ.Ε.Τρακάκης, δρ.μαιευτήρας-γυναικολόγος

κα.Δ.Κακατσάκη, ψυχίατρος-ψυχοθεραπεύτρια

κα.Θ.Καραγιάννη, Μsc ψυχολόγος

Το συντονισμό της ημερίδας έκανε ο κ. Τ.Λαϊνάς, δρ. μαιευτήρας-γυναικολόγος.

Οι εισηγήσεις αφορούσαν στην ιατρική αλλά και στην ψυχολογική θεώρηση της υπογονιμότητας. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήσαν πρωτοπόρα και θα απασχολήσουν περισσότερο τους υπογόνιμους πολίτες στην δεκαετία που διανύουμε. «Οι αιτίες υπογονιμότητας : ανδρική και γυναικεία στειρότητα» ως απαρχή του προβλήματος, «Η εργαστηριακή ωρίμανση ωαρίων IVM» ως καινοτόμα ιατρική μέθοδος, «Η δωρεά ωαρίων και εμβρύων»  ως λύση σε δύσκολες περιπτώσεις και «Η παρένθετη μητρότητα», μία σπάνια στη χώρα μας αλλά σωτήρια λύση σε ορισμένες περιπτώσεις. Επίσης, η ψυχοκοινωνική προσέγγιση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αφού αναλύθηκε η «Υπογονιμότητα και ψυχική προσαρμογή» και «Οι ανοικτές ομαδικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης στο ΚΥΒΕΛΗ».

Μετά το πέρας  της ημερίδας κόψαμε την ετήσια πίτα μας και παρατέθηκε γεύμα για όλους. Η μεγαλύτερη επιτυχία όμως στην ημερίδα ήταν τα «κυβελάκια» μας, τα παιδάκια των μελών μας που ήλθαν στις ζωές μας είτε με ομόλογη, είτε με ετερόλογη εξωσωματική, είτε με υιοθεσία είτε με αναδοχή, που ομόρφυναν τους χώρους της Αίγλης όπου έπαιζαν με τον κλόουν και το μάγο  και έδωσαν σε όλους μας ελπίδα για το μέλλον και κουράγιο να συνεχίσουμε να παλεύουμε για να κρατήσουμε ένα μωρό στην αγκαλιά μας.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα κύρια σημεία των εισηγήσεων των ομιλητών καθώς και τους χαιρετισμούς.

Χαιρετισμός της κας Α.Σπυριδάκου μέλους του Δ.Σ. του Κυβέλη.

Χαιρετισμός Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Περίληψη ομιλίας κ. Μ.Μαστρομηνά.

Περίληψη ομιλίας κ. Κ.Οικονόμου.

Περίληψη ομιλίας κ.Θ.Παράσχου.

Περίληψη ομιλίας κ. Η.Γάτου.

Περίληψη ομιλίας κ. Ε.Τρακάκη.

Περίληψη ομιλίας κας Δ.Κακατσάκη.

Περίληψη ομιλίας κας Θ.Καραγιάννη.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress