ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ 2014.

Afea - KyveliΗ 15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας και αποτελεί μέρα ενημέρωσης για την υπογονιμότητα των ζευγαριών, με αφορμή την ημέρα αυτή το Σωματείο μας διοργάνωσε ημερίδα στο ξενοδοχείο “Divani Caravel” στις 15 Ιουνίου 2014 η οποία και στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Συμμετείχαν επιστήμονες από το χώρο της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, της ψυχολογίας και της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ αλλά και πλήθος κόσμου που ήρθαν να ενημερωθούν για την γονιμότητα και τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Στην ημερίδα απεύθυνε χαιρετισμό η κα Δήμητρα Δρακοπούλου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυβέλη.

Οι ομιλητές μας , διακεκριμένοι επιστήμονες του χώρου της εξωσωματικής, ήταν οι εξής:
•κ.Μηνάς Μαστρομηνάς, δρ.μαιευτήρας-γυναικολόγος
•κ.Ηλίας Γάτος, δρ. μαιευτήρας-γυναικολόγος
•κ.Βασίλειος Ταρλατζής, Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας & Ανθρώπινης Αναπαραγωγής Ιατρική Σχολή ΑΠΘ
•κ.Γεώργιος Πιστοφίδης, δρ.μαιευτήρας-γυναικολόγος
•κ.Χάρης Καζλαρής, Κλινικός εμβρυολόγος
•κ.Σταύρος Γρανούζης, Κλινικός Ψυχολόγος
•κα.Ανθή Τραυλού, Ομότιμη Καθηγήτρια Αιματολογίας Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ.

Το συντονισμό της ημερίδας έκανε η κα. Αφροδίτη Αλεξοπούλου, μέλος του Κυβέλη.

Οι εισηγήσεις αφορούσαν στην ιατρική αλλά και στην ψυχολογική θεώρηση της υπογονιμότητας. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν απασχολούν περισσότερο τους υπογόνιμους πολίτες. «Η παγκόσμια διάσταση που έχει λάβει η Εξωσωματική Γονιμοποίηση»,όλο ένα και περισσότερα ζευγάρια διαγιγνώσκονται με προβλήματα γονιμότητας παγκοσμίως, «Επιλογή γιατρού και κέντρου Εξωσωματικής»,το οποίο ταλανίζει χιλιάδες ζευγάρια,«Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και οικονομία της υγείας:σχέση κόστους-οφέλους» το υψηλό κόστος που επιβαρύνει τα ζευγάρια χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη κρατική στήριξη , «Ενδομητρίωση και γονιμότητα», πόσο επηρεάζει η πάθηση αυτή τη γονιμότητα της γυναίκας, «Φυσικός Κύκλος» η εξωσωματική χωρίς την επιβάρυνση του οργανισμού με ορμόνες. Επίσης, η ψυχοκοινωνική προσέγγιση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αφού αναλύθηκε η «Σχέση μας με ή χωρίς παιδί» και τέλος αναπτύχθηκε το θέμα «Θρομβοφιλία και κύηση» πόσο ευθύνεται για τις αποβολές .
Πλήθος κόσμου συνέρευσε στην ημερίδα μας προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα που απασχολεί πλέον χιλιάδες ζευγάρια στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Το σωματείο μας «Κυβέλη» κάνει ό,τι μπορεί για να ενημερώσει αλλά και να βοηθήσει τα υπογόνιμα ζευγάρια. Ελπίδα σε όλους μας για το μέλλον και κουράγιο να συνεχίσουμε να παλεύουμε για να κρατήσουμε ένα μωρό στην αγκαλιά μας, έδωσε η παρουσία ζευγαριών που απέκτησαν παιδάκι με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης και μέλη του Σωματείου μας.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress