Προς τον Υπουργό Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ, κ.  Χάρη Παμπούκη

     ypepgr@kyvernisi.gr
Αθήνα 29.04.2010
Αξιότιμε κύριε Παμπούκη,

Θα ήθελα ως πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Γονιμότητας «ΚΥΒΕΛΗ»  να εκφράσω την έντονη ανησυχία μας για τα πρόσφατα μέτρα που έχει ανακοινώσει ότι θα λάβει η κυβέρνηση για την ανακοστολόγηση των φαρμάκων.

Συμφωνούμε απόλυτα με τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τον έλεγχο των δαπανών στον τομέα της υγείας και τον περιορισμό της σπατάλης στα ασφαλιστικά ταμεία. Παρόλα αυτά είναι υπαρκτός ο φόβος για μεγάλες ελλείψεις στην ελληνική αγορά σε φάρμακα που είναι απαραίτητα για τους ασθενείς.

Παρακαλούμε πολύ να εξετάσετε με μεγάλη ευαισθησία το θέμα αυτό που αφορά στη δική μας περίπτωση πάνω από 350.000 υπογόνιμα ζευγάρια στην Ελλάδα, δηλαδή 700.000 συμπολίτες μας. Τα ζευγάρια αυτά έρχονται αντιμέτωπα με μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές πιέσεις στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν ένα παιδί, που θα καταπολεμήσει την υπογεννητικότητα και θα βοηθήσει στην αύξηση του πληθυσμού της χώρας μας που συνεχώς γηράσκει.

Τα υπογόνιμα ζευγάρια ακόμη περιμένουν την οικονομική ενίσχυση που τους είχαν υποσχεθεί προηγούμενες κυβερνήσεις. Αν σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν προστεθούν οι ελλείψεις φαρμάκων, αυτό θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για τις προσπάθειες όλων.

Το Σωματείο Υποστήριξης Γονιμότητας «ΚΥΒΕΛΗ» είναι εδώ και προσπαθούμε όλοι μαζί, προκειμένου να δώσουμε σε κάθε οικογένεια αυτό που της αξίζει: το δικαίωμα στην μητρότητα. Για τον λόγο αυτό ζητούμε από εσάς να εξετάσετε με μεγάλη προσοχή το παραπάνω θέμα που αφορά όχι μόνο στη ίδια μας τη ζωή αλλά και στο μέλλον της χώρας μας.

Με εκτίμηση,

Δήμητρα Δρακοπούλου – Πρόεδρος Δ.Σ.

ΚΥΒΕΛΗ
Σωματείο Υποστήριξης Γονιμότητας
Β. Κωνσταντίνου 8
116 35 Αθήνα
Τηλ. 210 7562375
Φαξ  210 7562371
e-mail: kiveli@otenet.gr   website: www.kiveli.gr

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress