Θεσσσαλονίκη, 9/11/2017

Δελτίο Τύπου

Το Σωματείο για τη Γονιμότητα ΚΥΒΕΛΗ και η Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Embryolab, με τη σημαντική υποστήριξη των AHEPA, πραγματοποίησαν για την Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εκδήλωση με αφορμή την πανευρωπαϊκή εβδομάδα γονιμότητας και θέμα «Υποστηρίζουμε τη γονιμότητα στην πράξη».

Η εβδομάδα 6-12 Νοεμβρίου έχει οριστεί ως Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γονιμότητας από τον Οργανισμό Fertility Europe. Σε όλη την Ευρώπη, πραγματοποιούνται ταυτόχρονα ενέργειες και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κοινού από Οργανισμούς για τη Γονιμότητα σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα.

“Γιορτάζουμε 40 χρόνια υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Από τότε το 1978 μέχρι σήμερα έχουν γεννηθεί περισσότερα από 6.500.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο με θεραπείες και τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.” δήλωσε η πρόεδρος του Σωματείου για τη γονιμότητα «Κυβέλη», κ. Δήμητρα Δρακοπούλου.

Ευρύ κοινό αλλά και μεγάλος αριθμός φοιτητών παρακολούθησε την εκδήλωση. Στην εκδήλωση ειδικοί της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και εκπρόσωποι του Σωματείου ΚΥΒΕΛΗ παρουσίασαν την εξέλιξη στην ΥΑ, τις κλινικές και εργαστηριακές  πρακτικές, τις προσπάθειες και καθημερινές ιστορίες ζευγαριών στην ΥΑ, έδωσαν συμβουλές και επιλογές για τη γονιμότητα, την υπογονιμότητα, την ψυχολογία και τη διατροφή.

Η κ. Αλεξία Χατζηπαρασίδου, Sr. Κλινική Εμβρυολόγος, Διευθύντρια Εργαστηρίων του Embryolab δήλωσε σχετικά: «Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε τη δημιουργία οικογένειας ως βασικό δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Η Επιστήμη που εξελίσσουμε και η Τεχνολογία που εφαρμόζουμε προσφέρουν λύσεις για τα ζευγάρια και το όνειρο της ζωής τους γίνεται πραγματικότητα.»

«Ζούμε τη νέα εποχή στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή με εφόδια τη νέα τεχνολογία φαρμάκων, την τεχνολογία ανασυνδυασμένου DNA, τη μικρο-γονιμοποίηση, την κρυοβιολογία, τη γενετική και θα μπορούσα να συνεχίσω… Και βέβαια η «εξατομικευμένη ιατρική της αναπαραγωγής» αποτελεί τη νέα σελίδα στην ιστορία της υποβοήθησης της αναπαραγωγής και είναι σίγουρο πως τα ζευγάρια με προβλήματα γονιμότητας έχουν να ωφεληθούν σημαντικά.» δήλωσε ο κλινικός διευθυντής του Embryolab και Γυναικολόγος Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, κ. Νίκος Χριστοφορίδης, MD, MRCOG, DFFP.

 

Το μήνυμα της εκδήλωσης είναι ισχυρό και αξίζει να φτάσει σε όλα τα ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί:

ΥποστηρίΖΟΥΜΕ τη γονιμότητα και επιλέγουμε τις καλές πρακτικές!

Με θετική σκέψη, επιστημονική αριστεία και αληθινή φροντίδα… ΓΙΝΕΤΑΙ το όνειρο πραγματικότητα!

Επισκεφθείτε #40 reasons

www.kiveli.gr

www.embryolab.eu

με την παράκληση να δημοσιευθεί

Για περισσότερες πληροφορίες:
Σωματείο ΚΥΒΕΛΗ: 6936141808, κ. Δήμητρα Δρακοπούλου
Embryolab: 2310 474747 & 6985735555, κ. Βάσω Πετρίδου

 

και μερικά ενδιαφέροντα tips για τη γονιμότητα:

  • 1 στα 5 ζευγάρια αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας.
  • Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, πρόσφατα έχει αναγνωρίσει την υπογονιμότητα ως ασθένεια.
  • Το 5% των παιδιών που γεννιούνται στην Ευρώπη γεννιούνται με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
  • Ο αριθμός των ζευγαριών που απευθύνονται σε ειδικούς γονιμότητας σε όλες τις χώρες της Ευρώπης,  αυξάνεται 6-9% κάθε χρόνο.
  • Και οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες όσο μεγαλώνουν τόσο μειώνεται η πιθανότητα να συλλάβουν με φυσικό τρόπο.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress