Παρελθόν φαίνεται να αποτελεί η άποψη που ήθελε τα ζευγάρια που προσπαθούσαν να αποκτήσουν παιδί να κάνουν σεξ κάθε δεύτερη ή τρίτη μέρα για να έχει χρόνο το σπέρμα να ανακάμψει «E» 1/7/2009Η άοκνη, καθημερινή σεξουαλική δραστηριότητα φαίνεται να είναι το καλύτερο φάρμακο για όσους άνδρες θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα του σπέρματός τους και να ενισχύσουν σημαντικά τις πιθανότητές τους να αποκτήσουν απογόνους.Το καθημερινό σεξ βελτιώνει τη γενετική ποιότητα του σπέρματος, επισημαίνουν Αυστραλοί επιστήμονες
Σύμφωνα με έρευνα Αυστραλών επιστημόνων που δημοσιοποιήθηκε σε διάσκεψη για τη γονιμότητα, φαίνεται ν αποτελεί παρελθόν η άποψη που ήθελε τα ζευγάρια που προσπαθούσαν ν αποκτήσουν παιδί να επιδίδονται στο σεξ κάθε δεύτερη ή τρίτη μέρα, ώστε να έχει χρόνο το σπέρμα του άνδρα να ανακάμψει.Οι επιστήμονες απ την Αυστραλία που ασχολήθηκαν με το ζήτημα, εξετάζοντας άνδρες με προβλήματα γονιμότητας, δηλώνουν πεισμένοι πως η μέρα -παρά- μέρα σεξουαλική πράξη μπορεί να μειώνει τη γονιμότητα ορισμένων τουλάχιστον ανδρών.Καθώς η ποσότητα και η ποιότητα του σπέρματος είναι σημαντική για την ανδρική γονιμότητα, οι επιστήμονες παρατήρησαν πως η καθημερινή εκσπερμάτιση επί μία εβδομάδα οδήγησε στην εξαφάνιση των βλαβών στο DNA του σπέρματος που είχαν λάβει ως δείγμα απ τους ερευνούμενους άνδρες.Στο 81% των ανδρών, οι βλάβες στο DNA μειώθηκαν κατά μέσο όρο 12%, ενώ αυξήθηκαν ελαφρώς στο υπόλοιπο 19%. Συγκεκριμένα, η έρευνα στη μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης Sydney IVF έδειξε πως το καθημερινό σεξ επί μία εβδομάδα βελτιώνει ουσιαστικά τη γενετική ποιότητα του σπέρματος.

Οι επιστήμονες σχεδιάζουν να εξετάσουν κατά πόσον το καθημερινό σεξ επιδρά με παρόμοιο τρόπο και στις πιθανότητες εγκυμοσύνης.

Ο Ντέιβιντ Γκρίνινγκ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, δήλωσε ότι για ορισμένα ζευγάρια η σεξουαλική επαφή σε καθημερινή βάση τις γόνιμες ημέρες του κύκλου της γυναίκας μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στις προσπάθειες για την απόκτηση παιδιού.

Τα ευρήματα της έρευνας, που παρουσιάστηκαν στη διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας στο Αμστερνταμ, μπορούν να έχουν επίσης σημαντικές επιπτώσεις για τα ζευγάρια που προσπαθούν με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Κι αυτό γιατί συνήθως ζητείται απ τους άνδρες να μην έχουν εκσπερμάτιση για τρεις μέρες πριν δώσουν το σπέρμα τους στο κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης προκειμένου να γονιμοποιηθούν τα ωάρια της συντρόφου τους στο εργαστήριο, κι έτσι πολλά ζευγάρια δεν κάνουν τακτικά σεξ για όσο διάστημα κάνουν υποβοηθούμενη προσπάθεια.

Χαρακτηριστικά ο καθηγητής Γκρίνινγκ είπε: «Πιθανόν να ναι καλύτερα να αφήνουμε το ποτάμι να κυλάει την περίοδο αυτή»…

Εάν οι άνδρες δεν εκσπερματώνουν, η ποσότητα του σπέρματος που σωρεύεται στην επιδιδυμίδα -στην κορυφή του όρχεως- αυξάνεται, εξ ου και η συμβουλή όταν ο άνδρας μετέχει σε προσπάθεια σύλληψης να κάνει σεξ κάθε τρεις μέρες.

Λιγότερος χρόνος
Οσο περισσότερο παραμένει το σπέρμα στην επιδιδυμίδα, όμως, τόσο περισσότερες γενετικές βλάβες σωρεύει μέσω της έκθεσής του στη ζέστη και στις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου.

Η τακτική εκσπερμάτιση αδειάζει το «ρεζερβουάρ» του σπέρματος, εξασφαλίζοντας υψηλότερη γενετική ποιότητα στο φρέσκο σπέρμα.

Οπως χαρακτηριστικά είπε ο καθηγητής Γκρίνινγκ, «αδειάζοντας απλά την επιδιδυμίδα και τους όρχεις, οι βλάβες στο DNA δεν προλαβαίνουν να συντελεστούν. Υπάρχει πολύ λιγότερος χρόνος για βανδαλισμό»…

ΜΑΡΙΑ ΚΡΑΛΛΗ

 

Συγγραφέας : Εφημερίδα Έθνος
Ημερ/νία : 26/6/2010 6:39:27 μμ
Κατηγορία : Ανδρική Υπογονιμότητα
Πηγή : Έθνος
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress