ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                    Αθήνα 9/3/2010
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Σωματείο Υποστήριξης Γονιμότητας ΚΥΒΕΛΗ διοργανώνειΗμερίδα με θέμα  «Η εξωσωματική στη νέα δεκαετία» την Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 στηνΑίγλη Ζαππείου (αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑ Ι), για τον εορτασμό της συμπλήρωσης των δεκαπέντε ετών αδιάκοπης και επιτυχούς λειτουργίας τουΗ ώρα έναρξης της ημερίδας είναι 10.00 πμ.
Τα θέματα που θα αναπτύξουν οι εισηγητές καλύπτουν το ευρύ φάσμα της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (Ι.Υ.Α.), από τις αιτίες της υπογονιμότητας  έως την παρένθετη μητρότητα και αφορούν στις πλέον σύγχρονες εξελίξεις στην  Ι.Υ.Α.. Οι εισηγήσεις διαπραγματεύονται τα παρακάτω θέματα :
Αιτίες υπογονιμότητας : ανδρική και γυναικεία στειρότητα
Εργαστηριακή ωρίμανση ωαρίων IVM
Καρκίνος και εξωσωματική
Δωρεά ωαρίων και εμβρύων
Παρένθετη Μητρότητα
Υπογονιμότητα και ψυχική προσαρμογή
Συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης στο Κυβέλη


            Οι ομιλητές, έγκριτοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων του ιδιωτικού και δημόσιου χώρου της Ι.Υ.Α., είναι οι παρακάτω :

  • Μ. Μαστρομηνάς, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος

          Μονάδα Ι.Υ.Α.  «ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΙΣ»

  • Κ. Οικονόμου, Εμβρυολόγος

          Μονάδα Ι.Υ.Α.  «ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΙΣ»

  • Θ. Παράσχος, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

          Μονάδα Ι.Υ.Α. «emΒΙΟ MEDICAL CENTER»

  • Ηλ. Γάτος, Δρ Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

          Μονάδα Ι.Υ.Α. «emΒΙΟ MEDICAL CENTER»

  • Ε. Τρακάκης,  Δρ  Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

          Γ΄  Γ/Μ  Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών «ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ»

  • Δ. Κακατσάκη, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια,

          συνεργάτης Ιατρείου Ψυχικής Υγείας Γυναικών Νοσ. «ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ»

  • Θ. Καραγιάννη, MSc ψυχολόγος,

           συνεργάτης του Σωματείου Υποστήριξης  Γονιμότητας ΚΥΒΕΛΗ
Τον συντονισμό των εισηγήσεων και την ανακοίνωση των συμπερασμάτων που θα εξαχθούν από την ημερίδα, θα κάνει ο κ. Τ. Λαϊνάς, Δρ Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,                     Μονάδα Ι.Υ.Α. «ΕΥΓΟΝΙΑ – ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ».

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμό η Υπουργός και η Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Φωτεινή Γεννηματά, η Ευρωβουλευτής κ. Μαριλένα Κοππά, η Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. κ. Λιάνα Κανέλη και ο Δήμαρχος Αθηναίων και τ. υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νικήτας Κακλαμάνης, Η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Γονιμότητας Κυβέλη στο χαιρετισμό της θα αναφερθεί στην ιστορία, στις δραστηριότητες, στα επιτεύγματα, στο παρόν και το μέλλον του Σωματείου.  Το Κυβέλη ιδρύθηκε από μία ομάδα υπογόνιμων πολιτών το 1995 και σήμερα απαριθμεί εκατοντάδες μέλη σε όλη την Ελλάδα. Στόχος του Σωματείου, σύμφωνα με το καταστατικό του, είναι η υποστήριξη των υπογόνιμων πολιτών και η ενημέρωσή τους για τις δυνατότητες υποβοήθησης της αναπαραγωγής, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Κυβέλη είναι εγγεγραμμένο στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα  και έχει λάβει θετική εισήγηση του Νομάρχη Αθηνών για τη χορήγηση ειδικής πιστοποίησης ως φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας του ιδιωτικού τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Υ.Υ.Κ.Α.). Επίσης, το Κυβέλη από το 1998 είναι μόνιμο μέλος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Σωματείων Υπογόνιμων Πολιτών – International Federation of Infertility Patient Associations (I.F.I.P.A.) και από το 2010 είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Σωματείων Υπογόνιμων Πολιτών Fertility Europe. Μέλη του Σωματείου μας αποτελούν ιδρυτικά μέλη της Εθνικής Αρχής Ι.Υ.Α και της ACT Hellas και συνεργαζόμαστε με την Ευρωπαϊκή Εταιρία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας – European Society of Human Reproduction and Embryology (E.S.H.R.E.). Τα μέλη του Δ.Σ. είμαστε υπογόνιμοι ή πρώην υπογόνιμοι πολίτες,  εργαζόμαστε  εθελοντικά, παράλληλα με τις επαγγελματικές και οικογενειακές μας υποχρεώσεις, έχοντας να αντιμετωπίσουμε το Γολγοθά της υπογονιμότητας, με μόνη ανταμοιβή μας τη χαρά και την αγάπη που εισπράττουμε από τα ζευγάρια τα οποία με τη βοήθειά μας επιτυγχάνουν το στόχο τους. Αξιότιμοι εκπρόσωποι τύπου,Η υπογονιμότητα αφορά περίπου 700.000 συμπολίτες μας. Σε ένα από τα έξι ζευγάρια, σύμφωνα με διεθνείς εκτιμήσεις, ο πελαργός δεν έφτασε στην ώρα του. Ζητάμε την αρωγή σας στη δημοσιοποίηση του θέματος, έτσι ώστε να καταφέρουμε την άρση του στίγματος και της ντροπής που επιφέρει η υπογονιμότητα και στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας που είναι η καταβολή των δαπανών της εξωσωματικής από τα ασφαλιστικά ταμεία  και ο καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων λειτουργίας των μονάδων Ι.Υ.Α.
Μετά τιμής
Το  Διοικητικό Συμβούλιο
Δήμητρα Δρακοπούλου   Ρούλα Γεωργίου    Ευαγγελία Καβάγια
Αριστέα Σπυριδάκου       Φραγκούλα Λεβεντέλη
Ιστοσελίδα : www.kiveli.gr

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress