Ονομάζομαι Ρούλα,και είμαι μέλος του Σωματείου ΚΥΒΕΛΗ από το 2003.

Ακόμα θυμάμαι με τρόμο τις πρώτες στιγμές που διαπίστωσα τα προβλήματα υπογονιμότητας που αντιμετώπιζα μαζί με το σύζυγό μου..

Ένιωσα ότι έχανα τη γη κάτω από τα πόδια μου είχα άπειρα ερωτήματα και προβληματισμούς που δεν μπορούσαν να απαντηθούν από τους γιατρούς που επισκεπτόμουν με βασικό το ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΣΕ ΤΙ ΔΙΕΦΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΑΠΙΑΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ.

Μετά το πρώτο σοκ προσπάθησα να μάθω περισσότερα σχετικά  με το πρόβλημα που αντιμετώπιζα αλλά δεν ήξερα που να απευθυνθώ και κυρίως ποιον μπορούσα να εμπιστευθώ χωρίς να με πληγώσει.

Παρόλο που είχα και έχω την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειάς μου και του αγαπημένου μου συζύγου.
Για καλή μου τύχη κάπου άκουσα για το σωματείο Κυβέλη. Αποφάσισα αμέσως και χωρίς κανένα δισταγμό να επικοινωνήσω μαζί του για να μάθω περισσότερες πληροφορίες για το θέμα που με βασάνιζε αλλά και για να καταλάβω καλύτερα με τι ακριβώς καταπιάνεται το Κυβέλη και τι μπορούσε να προσφέρει σε ανθρώπους σαν εμένα.  Σε ανθρώπους χαμένους και μπερδεμένους μέσα στους δαιδαλώδης διαδρόμους της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Καταπίνοντας τις όποιες ανασφάλειες σήκωσα το ακουστικό του τηλεφώνου, στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν μια εθελόντρια η ζεστή φωνή της με έκανε να νιώσω πολύ καλλίτερα Από τη αρχή του διαλόγου μας κατάλαβα ότι δεν είμαι μόνη και ότι δεν αντιμετωπίζω μόνο εγώ παρόμοια προβλήματα.

Ένιωσα πως ήταν ένας άνθρωπος που με καταλάβαινε ένας άνθρωπος που έριχνε ένα ζεστό φως μέχρι τα βάθη της ψυχής μου. Με κάλεσε αμέσως να επισκεφτώ την ζεστή αγκαλιά του σωματείου τα γραφεία του και να συναντηθώ εκεί και άλλες κοπέλες που έχουν παρόμοια προβλήματα, ερωτηματικά και ανησυχίες με εμένα, να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες σε θέματα κοινά που απασχολούν τα περισσότερα ζευγάρια με προβλήματα γονιμότητας.

Πράγματι πήγα!!!! Όλες οι κοπέλες ήταν ζεστές και φιλικές μαζί μου με αγκάλιασαν και με βοηθήσαν σε απορίες και ερωτήματα που είχα. Ένιωσα ότι επιτέλους βρήκα συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους στο πρόβλημά μου.

Από τότε το σωματείο έπαψε να είναι το Κυβέλη και έγινε το Κυβέλη μου. Έγινε το δεύτερο σπίτι μου. Παρευρίσκομαι σε κάθε συνεδρία που γίνεται με την ψυχολόγο. Είμαι παρούσα σε όλες τις εκδηλώσεις του (ημερίδες συνέδρια κτλ)  το Κυβέλη μου είναι για μένα πηγή ζωής μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω να παλεύω γιαυτά που για άλλους είναι δεδομένα και απλά.

Με αγάπη μια φίλη του ΚΥΒΕΛΗ

ΡΟΥΛΑ.

 

Συγγραφέας : Ρούλα-Φίλη Σωματείου Κυβέλη
Ημερ/νία : 24/12/2009 10:53:24 πμ
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress