Στην μήτρα μίας μητέρας υπήρχαν δύο μωρά. Το ένα ρώτησε το άλλο:

«Πιστεύεις στη ζωή μετά τη γέννηση;»

Το άλλο τότε απάντησε: «Γιατί; Φυσικά! Κάτι πρέπει να υπάρχει μετά τον τοκετό! Ίσως είμαστε εδώ για να προετοιμάσουμε τον εαυτό μας για αυτό που πρόκειται να γίνουμε αργότερα».

«Ανοησίες!» είπε το πρώτο. «Δεν υπάρχει ζωή μετά τη γέννηση. Τι είδους ζωή θα ήταν αυτή;»

Το δεύτερο μωρό τότε είπε: «Δεν ξέρω, αλλά θα έχει περισσότερο φως από εδώ. Ίσως να περπατάμε με τα πόδια μας και να τρώμε με τα στόματά μας! Ίσως να υπάρχουν κι άλλες αισθήσεις που δεν μπορούμε να τις κατανοήσουμε τώρα».

Το πρώτο απάντησε: «Αυτό είναι παράλογο! Το να περπατήσουμε είναι ακατόρθωτο! Και να τρώμε με τα στόματά μας; Γελοίο! Ο ομφάλιος λώρος μας δίνει τροφή και όποια συστατικά χρειαζόμαστε. Αλλά ο ομφάλιος λώρος είναι τόσο μικρός. Η ζωή μετά τον τοκετό λογικά αποκλείεται!»

Το δεύτερο επέμεινε: «Εγώ πάντως πιστεύω ότι υπάρχει κάτι και ίσως είναι διαφορετικό απ’ ό,τι ζούμε εδώ μέσα. Ίσως δεν χρειαζόμαστε πια τον ομφάλιο λώρο».

Το πρώτο απάντησε: «Ανοησίες. Και εξάλλου αν υπάρχει ζωή, τότε γιατί κανείς δεν έχει ποτέ επιστρέψει από εκεί; Ο τοκετός είναι το τέλος της ζωής και μετά τη γέννηση δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο σκοτάδι, σιωπή και λήθη. Δεν πηγαίνουμε κάπου αλλού

«Τέλος πάντων, δεν ξέρω» είπε το δεύτερο μωρό, «αλλά σίγουρα θα συναντήσουμε την Μητέρα και θα μας φροντίσει».

Το πρώτο μωρό απάντησε «τη Μητέρα; Στ’ αλήθεια πιστεύεις στη Μητέρα; Αυτό είναι για γέλια! Εάν υπάρχει Μητέρα, τότε που είναι τώρα;»

Το δεύτερο τότε είπε: «Είναι παντού γύρω μας. Περιβαλλόμαστε από αυτήν. Είμαστε κομμάτι της. Ζούμε μέσα της. Χωρίς Αυτήν αυτός ο κόσμος δε θα μπορούσε να υπάρχει και δε θα υπήρχε».

Και τότε είπε το πρώτο: «Αφού δεν Την βλέπω τότε το λογικό είναι να μην υπάρχει καν»

Κάτι στο οποίο, το δεύτερο μωρό απάντησε: «Μερικές φορές, όταν βρίσκεσαι σε απόλυτη ησυχία και συγκεντρωθείς και ακούς πραγματικά, μπορείς να αντιληφθείς την παρουσία Της και να ακούσεις την γεμάτη αγάπη φωνή Της να μας μιλάει από ψηλά».

 

Το κείμενο αυτό κυκλοφόρησε στα αγγλικά πριν μερικούς μήνες σε αυτό το blog oldandcrusty.wordpress.com

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress