ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

%ce%b1%cf%86%ce%b9%cf%83%ce%b1-%ce%bc%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b7Το Σωματείο Υποστήριξης Γονιμότητας «ΚΥΒΕΛΗ» συμμετείχε στο συνέδριο “Συγγένεια και Ιατρική Τεχνολογία”, Μυτιλήνη 30-31/5/2014.Στο συνέδριο συμμετείχαν αξιόλογοι επιστήμονες ιατροί-γυναικολόγοι ,ψυχολόγοι ,ανθρωπολόγοι , γλωσσολόγοι και νομικοί.
Συζητήθηκε το θέμα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ελλάδα από τη σκοπιά τόσο της Ιατρικής όσο και από την σκοπιά της Νομικής και των Κοινωνικών Επιστημών.
Αναπτύχθηκε συζήτηση από Ιατρούς του κλάδου για την εξωσωματική των προηγούμενων ετών ,του παρόντος και του μέλλοντος τι αλλαγές έχουν γίνει και ποιοι στόχοι έχουν επιτευχθεί.
Στη συνέχεια ψυχολόγοι ανέλυσαν μέσω παραδειγμάτων το πόσο επηρεάζει η εξωσωματική τη σχέση του ζευγαριού μεταξύ του αλλά και με το κοινωνικό περίγυρο. Συζητήθηκαν επίσης οι ψυχικές διεργασίες όταν συμμετέχει τρίτος στην αναπαραγωγή, όπως και η σχέση σεξουαλικότητας (ομόφυλα ζευγάρια).
Η πλευρά των ανθρωπολόγων ανέλυσε το θέμα της συγγένειας όσο αφορά τη δωρεά ωαρίων( κατασκευάζοντας τη μητρότητα και ανασημασιοδοτώντας
τη συγγενειακότητα στην Ελλάδα του 21ου αιώνα ) και κάποιες παράξενες συγγένειες αναφερόμενοι σε σχόλια για την εμπειρία της ομόφυλης γονεϊκότητας.
Έπειτα οι νομικοί μας μίλησαν για το ποιες τεχνικές επιτρέπονται ή απαγορεύονται, και σε ποια πρόσωπα στην Ελληνική επικράτεια αλλά και για το νομικό πλαίσιο στη γείτονα Τουρκία , Ιταλία , Κύπρο αλλά και Ισπανία. Συζητήθηκε αρκετά και η θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
Τέλος το Κυβέλη παρουσίασε το έργο του Σωματείου αλλά και την πραγματική διάσταση του θέματος εκ των έσω έχοντας πραγματικά βιώσει την διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης τόσο η εκπρόσωπος του Σωματείου στο εν λόγω συνέδριο όσο και όλα μας τα μέλη.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress