2006

 Ύστερα από  λαπαροσκοπήσεις, χειρουργικές και ανοιχτές επεμβάσεις που είχαν  προηγηθεί, το μέλλον για φυσιολογική εγκυμοσύνη είχε περιοριστεί. Οι προβληματισμοί στην οικογένεια μας  ήταν έντονοι. Από εκπομπές στην τηλεόραση, έντυπα, από περιγραφές άλλων οικογενειών αλλά και απόψεις γιατρών που  επισκεπτόμασταν, η εξωσωματική ήταν μονόδρομος. Μέχρι τότε η πληροφόρηση μας ήταν ελλιπής, αλλά και ο τρόπος που μας αντιμετώπιζαν οι γυναικολόγοι για την διαδικασία της εξωσωματικής. Οι πρώτες επαφές σε δημόσιο νοσοκομείο μας δημιουργούσαν  αίσθημα αργοπορίας. Μου φαινόταν περίεργο, πως η μητέρα μου έκανε 7 γεννήσεις και εγώ να δυσκολεύομαι .

  Η γνωριμία με  το «Κυβέλη»      

                                                                                                                    kiveli (1)

Σε εκπομπές των καναλιών η παρουσία μελλών του «Κυβέλη» και άλλων γυναικών που διατύπωναν τις δυσκολίες που είχαν πριν και τα αποτέλεσμα που ερχόταν με την απόκτηση τέκνων, μας  αναπτέρωνε. Ο σύζυγος μου έψαξε αρχικά για το σύλλογο και γραφτήκαμε ως μέλη . Η παρουσία μας από τις πρώτες συναντήσεις μας έδωσε να καταλάβουμε πως υπήρχαν  δυσκολίες σε υπογόνιμα ζευγάρια, σε άλλες περιπτώσεις απαιτούταν επιμονή και υπομονή. Καθοριστική ήταν και η υποστήριξη της ψυχολόγου. Παράλληλα έμπαινα σε ιατρικές διαδικασίες.

Η πρώτη παρουσία μας ως άτεκνου ζευγαριού  το 2007, στη κοπή της πίτας του συλλόγου  Κυβέλη  είχε μια έκπληξη για εμάς. Είχε ως δώρο 1 δωρεάν εξωσωματική προσπάθεια προσφορά στο ΚΥΒΕΛΗ  από την  Ιατρική Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «Εμβρυογένεσις» (www.embryogenesis.gr) με γιατρό τον κ. Μηνά Μαστρομηνά .

Αφού προηγήθηκε μια επέμβασή για υδροσάλπιγγα η οποία έγινε από τον κ. Μαστρομηνά , τρείς μήνες μετά ακολούθησε η διαδικασία  της εξωσωματικής με  θετικά αποτελέσματα από την πρώτη προσπάθεια  και ήταν δίδυμη. Η εγκυμοσύνη διήρκησε οκτώμισι μήνες. Η γέννηση των παιδιών μας αγόρι και κορίτσι ήταν το ΜΕΓΙΣΤΟ δώρο στη ζωή μας , στην οικογένεια μας. Γεννηθήκαν στο μαιευτήριο ΕΛΕΝΑ πρόωρα. Παρέμειναν στο ΑΓΛΑΊΆ ΚΥΡΙΑΚΟΥ 16  ημέρες, οι γιατροί άψογοι. Αγωνία , προσευχή για τα παιδιά μας και για όλα τα παιδιά του κόσμου . Που να πρωτοπούμε ευχαριστώ. Στους ανθρώπους στο ΚΥΒΕΛΗ  για τα κυβελάκια μας, στο κύριο Μαστρομηνά και την Εμβρυογένεση .Η πλημμύρα της χαράς ήλθε  στο σπίτι μας. Οι χαρές μέρα με τη μέρα  άπειρες. Η προσπάθεια μας έντονη στη ανατροφή των δύο παιδιών μας. Η παρουσία μας στο ΚΥΒΕΛΗ διακριτική μεν αλλά  και ενθαρρυντική προς τα λοιπά μέλη που είναι στη διαδικασία απόκτησης παιδιού. Άξονας των απόψεων-                                                                προτάσεων μας ήταν και είναι , η ενημέρωση, η υπομονή, η αναζήτηση έγκυρων κέντρων  γονιμοποίησης ή γιατρών με εμπειρία  προπάντων αλληλοϋποστήριξη εντός του ζευγαριού. Η κατάθεση της δικής μας εμπειρίας δεν διανθιζόταν με υπερβολές, αλλά τη θέρμη που είχαμε από τα άλλα μέλη, τη σημαντικότητα της ψυχολόγου στις συνεδρίες αλλά και η πληροφόρηση για τα κέντρα εξωσωματικής.

 Πριν από 8 μήνες πάλι σε γιορτή κοπής της πίτας του ΚΥΒΕΛΗ  ανάμεσα στα ευχετήρια λόγια  με την πρόεδρο του ΚΥΒΕΛΗ κυρία Δήμητρα Δρακοπούλου συζητήσαμε για κάποιες γυναικολογικές ενοχλήσεις. Η Δήμητρα μου λέει αμέσως πώς και αυτή είχε παρόμοιες ενοχλήσεις .Το αντιμετώπισε  με  λαπαροσκόπηση από τον κύριο Πιστοφίδη. Εκτοτε της σταμάτησαν οι ενοχλήσεις .Να είναι καλά ο άνθρωπος εξαιρετικός γιατρός και πάνω απ’ όλα άνθρωπος. Κράτησα στο μυαλό μου το όνομα. Όμως και εμείς όπως αρκετοί έλληνες μας είχε επηρεάσει η κρίση. Αυτό είχε σαν συνέπεια να μην μπορώ να κάνω κάποιες ιατρικές εξετάσεις. Οι  πόνοι γίνονταν όλο και πιο έντονοι.

Κάποια στιγμή αντιμετωπίστηκε το θέμα της ασφαλιστικής μου κάλυψης. Έτσι προχώρησα το δυνατόν γρήγορα κάποιες εξετάσεις.. Οι εξετάσεις έδειχναν ενδομητρίωση. Η καταφυγή μας στο κύριο Πιστοφίδη ήταν κρίσιμη και με την ενεργό συμπαράσταση της κυρίας Δρακοπούλου .Ο γιατρός κατάφερε να με ηρεμήσει αλλά ταυτόχρονα προσπάθησε με κάθε τρόπο να μας ελαφρύνει στη πλευρά του κόστους .Οι πόνοι κάποιες φορές εμφανίζονταν έντονοι. Φόβος μη χάσω το νεφρό μου πριν την επέμβαση. Η ημερομηνία της επέμβασης είχε προσδιοριστεί. Παρ’ όλα αυτά εσπευσμένα πήγα στην κλινική από το προηγούμενο βράδυ της επέμβασης λόγω μιας έντονης κρίσης πόνου. Έγινε λαπαροσκοπικά και διήρκησε πέντε ώρες. Βαρύ χειρουργείο, η ενδομητρίωση είχε δημιουργήσει προβλήματα σε άλλα όργανα και επηρέαζε τον ένα ουρητήρα με συνέπεια να δημιουργείται υδρονέφρωση με περαιτέρω νεφρική ανεπάρκεια.

 Οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τον κύριο Πιστοφίδη (www.pistofidis.gr), καθώς και όσους συνεργάστηκαν μαζί του που με την ανθρώπινη και επιστημονική συμπεριφορά με βοήθησαν να ξεπεράσω το τελευταίο πρόβλημα υγείας μου . Ακόμη τη πρόεδρο του ΚΥΒΕΛΗ κυρία Δήμητρα Δρακοπούλου που η βοήθεια της ήταν σημαντικότατη και την ευχαριστούμε. _

                                                                                                                                               

                                                                                                                                               

                                     ΔΕΣΠΟΛΛΑΡΗ – ΞΕΝΟΥ ΜΑΡΙΝΑ                              

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress